top of page

lör 18 sep.

|

Hotel Parthenis

Rundresa - Into the mystics - Delfi, Meteora, Aten september2021

OBS Framflyttad till 2021 pga Coronapandemin

Registrering är stängd
Se andra evenemang
Rundresa - Into the mystics - Delfi, Meteora, Aten september2021
Rundresa - Into the mystics - Delfi, Meteora, Aten september2021

Tid och plats

18 sep. 2021 12:00 – 25 sep. 2021 12:00

Hotel Parthenis , Leof. Kon/nou Karamanli 21, Voula 166 73, Grekland

Om evenemanget

 Rundresa i antikens Grekland 19-26 september 2020

För tre år sedan, i september, hade vi återigen kurs i vackra Aten. En av våra deltagare fyllde år och jag fick till mig att jag skulle köpa en symbol. Det visade sig att den skulle hittas i Delphi. Vi var i Delphi på utflykt och jag och Sofia gav oss iväg för att hitta den symbol jag förstod skulle bli inköpt till en av våra deltagare. Vi gick igenom butikerna och hittade ingen symbol. När vi nästan var på väg att ge upp, såg vi en liten butik lite högre upp i backen. Jag och Sofia gick dit. En man mötte oss i dörren med en skylt om att det var stängt i 10 min. Vi hade inte något annat val än att vänta. Vi ställde oss och tittade i skyltfönstret och där var den!! Symbolen! Jag visste att det var den. Mannen som hade stått kvar i dörren och tittat på oss skev upp när han såg att vi hittade vad vi sökte. Han välkomnade oss in i affären och presenterade sig som Kostas. Han hade fått till sig tidigare på morgonen att det skulle komma två ljusbärare, två ljusa kvinnor, för att hämta symbolen! Han stängde till för att se om vi reagerade på symbolen i skyltfönstret. Symbolen heter Epsilon och den måste aktiveras i Delphi för att ha sina specifika egenskaper. Vi fick så mycket information och han berättade för oss om The Delphian Philosofies, om hur stargaten öppnas upp över Apollons tempel vid vår- och höstdagjämningen, om den magiska grottan Corycian Cave uppe i bergen. Vi lyssnade andäktigt på allt Kostas berättade och vi förstod verkligen att vi mött en vis man. Vi missade middagen och fick äta oss mätta på kakor på bussen hem, så tacksamma för vårt möte. 

För två år sen var vi åter i Delphi med vår kurs och vi mötte Kostas i butiken igen. Han tog väl hand om oss alla och frågade om vi kunde komma 2019 vid höstdagjämningen så vi skulle vara i Delphi när stargaten öppnas. 

2019 var vi där i september och gjorde en helt magisk resa uppe i Corycian Cave i Mount Parnassos. Jag har bloggat lite om det på min blogg på www.helena-magdalena.se och jag har även medverkat i Mediumpodden och berättat om Delfi och grottan, du kan lyssna här: https://poddtoppen.se/podcast/1443397805/mediumpodden-vivi-camilla/mystiken-mysterieskolan-gudomen-kraftplatserna-fran-det-svunna-grekland-med-helena-magdalena-ivekrans-natt 

Besöket i Corycian Cave har verkligen skakat om och öppnat upp på många olika sätt! 

Vi kommer tillbringa två nätter uppe i Delfi så vi besöker tempelplatsen, Temple of Apollon och Temple of Athena och det vackra muséet uppe i Delfi ena dagen och den andra dagen åker vi upp i Mount Parnassos och Corycian Cave därefter fortsätter vi upp till Meteora. Vi har egen chaufför som kör oss de 25 milen upp till Kalambaka, Meteora. 

Meteora är en världens vackraste platser; Kalambaka i Meteora! Delfi är ”the spiritual” och Meteora är ”the religious”. Med sina vackra kloster uppe i de magiska bergen! Att komma till Kalambaka och se de magiska, mystiska bergen Meteora är verkligen en upplevelse! 

Efter att ha back-packat i flera dagar tar vi tåget ner genom Grekland och ner till Aten Pireus för att ta färjan ut till den lilla, vackra ön Agistri, för att smälta alla våra intryck. 

Vi kommer där meditera, sola och bada. Vi kommer även göra utflykt till Aegina. Till vackra Temple of Aphaia, klostret och kyrkan Agios Nectarios och den mystiksa spökstaden Paliachora. Nere vid stranden ligger Colona, resterna av ytterligare ett Temple of Apollon. 

Vi träffas i Voula tidig morgon den 20/9 för att bege oss upp till Delphi under söndagen. Vår fina vän Kostas som har antikbutiken kommer ta emot oss uppe i Delphi. Vi ska göra ett program för kvällen i Delphi tillsammans med Kostas, mer info kommer. 

Vi kommer övernatta i Delphi.

Måndag 21/9:

Denna dag är vi i underbara Delfi. Vi kommer vara uppe i Delfi inför Equinox 22/9 då stargaten öppnar sig mot Sirius. Så vi kommer genomströmmas av speciella energier. Vi besöker Tempelplatsen; med bland annat Apollos tempel, Athenas tempel och vi besöker även det vackra muséet. Mer info om dagen kommer. 

Tisdag 22/9 

Vår chaufför kommer ta oss upp till Coricyan Cave som ligger på berget Mount Parnassus. Grottan är döpt efter nymfen Corycia. Grottan var vigd åt nymferna, musorna och Pan. Det var grottan där oraklen satt och spådde framtiden. Här i grottan satt oraklen och förutspådde framtiden åt mäktiga män som vallfärdade upp för berget Mount Parnassos. Senare flyttade oraklen ner till Apollos tempel i Delfi. Lukas, vår guide kommer berätta allt om spännande mystik när vi vandrar upp för berget och när vi är inne i grottan. 

När vi varit i grottan åker vi tillbaks ner till Delfi för att äta lunch och därefter beger vi oss upp mot Kalambaka, Meteora med vår chaufför. 

På kvällen ser vi oss om i Kalambaka. 

Onsdag 23/9

Vi reser upp i Meteora och besöker några av klostren som är belägna upp på bergen. Meteora hade under sina glansdagar 24 kloster, varav 6 fortfarande är aktiva grekisk-ortodoxakloster. Energierna uppe på bergstopparna är fantastiska och allt känns som en sagovärld! Klostren vilar uppe på bergstopparna och de byggdes där för att människorna vill vara så nära Gud som möjligt. Människor kommer hit från hela världen, precis som de gör till Delfi. 

Efter besöket uppe i Meteora tar vi tåget tillbaks till Aten. Vi tar oss ut till Pireus och tar färjan ut till den lilla vackra ön Agistri. 

Torsdag 24/9

Ledig dag för sol och bad! 

Fredag 25/9

Vi besöker den vackra ön Aegina som ligger bredvid Agistri. Vi tar oss då upp till Tempel of Aphaia som ligger högst upp på berget med magnifik utsikt över Aegean Sea och Aten. Vi besöker klostret och kyrkan för mirakel Agios Nectarios. Vi stannar även till vid resterna av den mystiska spökstaden Paliachora. Sedan tar vi oss ner till stranden i Aegina Town för att besöka Colona, Apollos tempel och för sol och bad. Därefter tar vi färjan tillbaks till Agistri. 

Lördag 26/9 

Avslutning och vi reser tillbaks till Aten. 

(Reservation för ändringar i programmet) 

Kursansvariga: Helena-Magdalena Ivekrans-Nätt och Sofia Dakouglou

Pris:

Kurs: 4 499:- (varav anmälniningsavgift är 2000:-) 

Utflykter, rundresa, taxi, tåg, färja inträden mm 350 € - betalas kontant till Sofia på plats i Aten  

Detta ingår i 350 € 

Bussresa till Delfi 

Inträde Tempelplatsen och Museét i Delfi 

Resa upp till Kalambaka

Resa upp i Meteora 

Tåg till Aten, tunnelbana till Pireus 

Färja tor Agistri 

Färja tor Aegina, taxiresa runt på ön 

Hotellpris cirka 500 - 600:-/ natt/ rum  

Flyg bokas på egen hand – boka i god tid så får du bra pris - sök gärna resa här: www.momondo.se

Kursavgift återbetalas enbart i väldigt specifika fall. I övrigt se till så din hemförsäkring täcker din ev avbokade resa. 

Anmälningsavgift 2000:- (först till kvarn, antalet platser är väldigt begränsat) 

Kontakta Helena-Magdalena inför anmälan! info@helena-magdalena.com eller via min hemsida www.helena-magdalena.se 

Slutbetalning senast 31/7 

Betalning sker via Swish eller bankgiro, men kontakta mig först så du får bekräftelse på att det finns platser kvar! 

Om du är företagare så kan du dra din resa då vi kommer ha konferensprogram på resan. 

Om du är företagare som vill ge möjlighet att ge ”prova-på” av olika energibehandlingar kontakta Helena-Magdalena snarast. 

När du har betalt anmälningsavgift så ansök om medlemskap i vår Fb-grupp: https://www.facebook.com/groups/3110344562373593/?ref=share

Vi hjälper till med alla hotellbokningar och alla praktiska frågor. Så när du kommit med i fb-gruppen så löser vi resten där. 

För praktiska frågor gällande det som sker i Aten med omnejd svarar Sofia bäst på frågor.

Vi har reserverat hotellrum till oss på Parthenis i Voula första natten, så hotellrummet bokas av Helena-Magdalena, betalning sker på plats. Pris: ca 55 € /natt 

Flygbuss till hotellet är buss X96 och den stannar utanför hotellet i Voula. Taxi kostar ca 40€ om du kommer på dagen. 

För frågor och anmälan kontakta Helena-Magdalena Ivekrans på info@helena-magdalena.com

Varmt välkomna till en magisk resa i templen, mystiken, magiken i mystikens Grekland. 

OBS! 

Vi är inte på någt sätt reserrangörer, vi erbjuder en kurs i personlig utveckling på plats i Aten. 

Hotel och flyg bokas av varje deltagare separat.(Anmälningsavgiften återbetalas inte, då vi har administrativa kostnader för hotellbokning, bussbokning, planering mm.)

Vi reserverar och även för att vi behöver vara minst 8 delägare för att kunna genomföra kursen. 

Dela detta evenemang

bottom of page