top of page
  • Skribentens bildHelena-Magdalena Ivekrans-Nätt

Lyckoplaneten Jupiter går in i Stenbocken!Därmed börjar Stenbockens år!

Astrologi är cykler och alla planeter tar olika lång tid på sig att passera zodiaken. Jupiter är i varje tecken i ca 1 år och nu är det Stenbockens tur att få besök av lyckoplaneten Jupiter. Jo, den kallas faktiskt så för Jupiter står för flow, expansion och nya drömmar, mål och visioner. Nu är det Stenbockens tid att få njuta av denna hälriga energi och är det något tecken som verkligen är värt det just nu så är det Stenbocken. Pluto har befunnit sig i Stenbocken sen 2008 och stannar kvar till 2024. Pluto är en planet som skapar generationer och som påverkar mänskligheten på ett kollektivt plan. När Pluto vandrar genom Stenbocken vänder han på varje sten och har grävt djupt under ytan inom organisationer som kyrkan, militären och i andra instanser och det har vi ju sett bland annat när Venus mötte upp med sin feminina energi och hela ”metoo” förde fram mycket i ljuset.

Även Saturnus, den stränga fadern och karmaplaneten, befinner sig i Stenbocken. Saturnus styr Stenbocken så han är väldigt kraftfull på sin egen hemmaplan. Saturnus är kardinal och ledande och nu när han möter Pluto i en konjunktion i vinter så handlar mycket om makt, kontroll, ekonomi och förändrade gränser. Så vi är i en spännande tid och ljuset befinner sig på Stenbocken.


Utöver Saturnus och Pluto i Stenbocken så kommer nu mäktiga Jupiter in och möter de andra starka planeterna. En omvälvande tid för oss alla.

Stenbocken, ni har haft dessa planeter i ert tecken som har utmanat men som också bidragit till positiva förändringar, för Pluto står för transformation och förändring. Du har ändrats mycket de senaste åren och du har lärt dig många läxor. Nu kommer Jupiter och ger balsam för själen och du kan andas ut och blicka framåt på ett helt annat sätt! Saturnus lämnar Stenbocken mellan mars och juli och då kommer du kunna känna en lätthet och befrielse. Du kan också hitta nya lösningar på gamla problem nu och skapa de förändringar du önskat. I juli kommer Saturnus åter in i Stenbocken. Passa på att använda din uthållighet till att manifestera det du önskar! Du har allt tålamod och den kraft som behövs.


Jupiter, som sagt, kommer som en frisk vind och du känner att du får vind i seglen igen. Du avslutar nu den 12-års cykel som du påbörjade 2008 (1996, 1984) och påbörjar nu en ny 12-års cykel. Ta dig lite tid att reflektera vad som hänt de årtal som jag nämner ovan så kan du få en hint om i vilket hus (livsområde) Jupiter skapar och har skapat aktivitet!


Lycka till och njut av Stenbockens år!


I Tidningen Tara nr 1 kan ni läsa mitt årshoroskop för alla stjärntecken, missa inte det!

Från och med nyår kommer jag även, varje vecka på Tidningen Nära, skriva om planeterna på himlen och hur de påverkar oss.


Ljus och kärlek,

Helena-Magdalena

0 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Commenti


bottom of page