top of page
  • Skribentens bildHelena-Magdalena Ivekrans-Nätt

Vi står inför ett gigantiskt skifte!!


Förmörkelsetid och slutet av en epok!!


I går var det fullmåne i Tvillingarna. Fullmåne med delvis förmörkelse. Dessa förmörkelser kommer alltid tillsammans i par med ett pars veckors mellanrum. För om några veckor är det nymåne med solförmörkelse i Skytten. Vid förmörkelserna så är det som att vi alla knuffas framåt och att saker och ting förändras snabbt. Vi har flertalet planeter aktiva tillsammans. Bland annat så går Merkurius in i Skytten i veckan. Merkurius är himlens budbärare och han trivs förträffligt i Skytten som står för högre medvetande och ärlighet. I helgen bildas även en vacker Trigon mellan Merkurius i Skytten och Chiron i Väduren, detta har jag skrivit mer om i min astroguidning på Tidningen Nära, här kan du läsa om denna vecka: https://www.tidningennara.se/artiklar/astroguidning/helena-magdalenas-astroguidning-for-vecka-49/


Så det som sker nu i förmörkelsen är det som tar oss framåt mot framtiden i snabb takt. Med tanke på att Chiron, the wounded healer, är med på ett hörn i veckan så handlar det om läkning och vi kan hoppas på att pandemin börjar klinga av nu.

Nu i december kommer både Jupiter och Saturnus lämna Pluto (som styr över bland annat virus) kvar i Stenbocken och de går vidare in i Vattumannen där de möts i en konjunktion i samband med vintersolståndet! Då vänder vi mot ljusare tider!! Dels för att det är vintersolstånd och dagarna blir längre för varje dag, men också för att det skapas en speciell energi när Juptiter och Saturnus möts! De möts var 20:e år när Jupiter kommer i kapp Saturnus och denna gång sker det i ett lufttecken, Vattumannen. De senaste 200 åren har de mötts i jordens element, men nu är det luftens energi som styr! Sist de var så nära som de är nu var 1623!! (källa: https://earthsky.org/astronomy-essentials/great-jupiter-saturn-conjunction-dec-21-2020) Det sägs att Jupiter och Saturnus möttes då stjärnan över Betlehem sken över det nyfödda lilla Jesusbarnet och vid den tiden gick vi in i en ny tidsålder; Fiskarnas tid. Nu träder vi för fullt in i Vattumannens tidsålder!! Vi ser en ny tid födas!

Så vi är definitivt i slutet av 2020! Detta kaotiska, karmiska år kan vi nu lämna bakom oss alldeles snart!


I februari bildas ett stellium i Vattumannen, då är det fullt hus! Speciellt runt den 15/2 då Solen, Merkurius, Venus, Jupiter, Saturnus och asteroiden Pallas alla trängs i Vattumannen!! Det sägs att Vattumannens tidsålder har varit på väg att födas sen 70-talet då peace, love and understanding var ledorden. Nu blomstrar dom underbara energierna upp i full skala.


Vattumannen är ett lufttecken, luftens element står för det mentala, det intellektuella, våra tankemönster. Vattumannen är det lufttecken som står för humanitet, revolutioner, reformer, idealism, vetenskap, teknik och andlighet. Här går intellekt och intuition hand i hand! Vattumannen styr Internet med anledning av det har jag under flera år tipsat människor om att satsa på digital produktion inför 2021. Nu med facit över 2020 så har allt som handlar om online blivit en vardag för många av oss. Vi lever online till mycket större del och vi kommer fortsätta med det! Men som ni också ser ovan så är Vattumannen också rebellisk och vi kan förvänta oss ett år med revolutioner där vi kommer kämpa för vår frihet! För under 2021 så har vi även en kvadratur mellan Saturnus, som vill begränsa, styra upp och sätta upp restriktioner i Vattumannen och vi har Vattumannens härskarplanet Uranus, som står för revolutioner, kaos och frihet i Oxen. Så nästa år ska det gamla falla ännu mer för att skapa plats för det nya! För det som är mer gynnsamt för oss!


Så, vi knyter i hop trådarna och lämnar det gamla bakom oss och ser en ny värld födas! 2021 är Vattumannens år då Jupiter befinner sig där! Vattumannen styrs av planeten Uranus som i den grekiska mytologin står för kaos!! Ur kaos föds det nya och vi som just nu lever på denna planet för vara med när Fågel Phoenix reser sig ur askan och en ny värld skapas! Ut kaos, mörker, desinformation så kommer ljuset med klarhet, nya sätt att tänka, nya lösningar för en hållbar värld och med större compassion för mänskligheten. De materiella värdena kommer inte längre vara det som styr, det är vår känsla, att leva i känslan och att leva i gemenskap med likasinnade och att se vad verklig rikedom är som driver oss framåt.


I den sociala distanseringen föds längtan efter gemenskap, ur kaoset föds längtan efter frid och harmoni, i all desinformation så föds längtan efter sanningen, i det totalt passiva tillstånd som vi tvingats befinna oss i föds längtan efter frihet och självständighet och vi står inför en ny, bättre värld! Den kommer att skapas och det är de yngre generationerna med många gamla själar; indigo-, kristall- och diamantbarn som kommer att ha en viktig och betydelsefull del i det som nu skapas! Under många år har jag sagt att indigobarnen kom för att belysa de gamla förlegade systemen inte längre fungerar och att kristallbarnen och diamantbarnen kom för att rädda världen. Då har jag pratat om framtiden och den har börjat nu!

Det är så genomgripande, starka förändringar mänskligheten går igenom nu och det får mig att tänka på de vackra orden av Karin Boye: ”Visst gör det ont när knoppar brister, varför skulle våren annars tveka”...

Ljus och kärlek, Helena-Magdalena!

3 visningar0 kommentarer

Comments


bottom of page